Ομαδικό σεμινάριο Talmi

Λοκροί στο Δάσος

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δράσεις που έρχονται -> ομαδικό σεμινάριο Talmi

Ομαδικό σεμινάριο Talmi - συνειδητότητας την κίνησης

Αγαπητοί Talmians!

Με χαρά θα ταξιδέψω στα Καμένα Βούρλα και στα Γιάννενα για να κάνουμε από ένα intensive workshop με θέμα την μέθοδο συνειδητότητας την κίνησης που εξασκώ σε Γερμανία και Ελλάδα, το Talmi®.

Διαβάστε εδώ σχετικά με το τί είναι η μέθοδος αυτή, όπως την έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν στην ιστοσελίδα των "Λοκρών στο Δάσος".

Επίσης, για τους αγγλομαθείς και όσους θέλουν να δούν φωτογραφίες από προηγούμενα σεμινάρια, επισκευθείτε τη σελίδα μου πατώντας εδώ.


Ο Feldenkrais  πάνω στην μέθοδο του οποίου ο ισραϊλινός καθηγητή Τάλμι δημιούργησε την δική του, είχε πει:

 "Ο στόχος μου είναι η εκμάθηση του σώματος ώστε να κινείται με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, όχι μέσα από την μυική δύναμη, αλλά μέσα από την αυξημένη επίγνωση του πώς αυτό λειτουργεί".

Σκοπός μας λοιπόν θα είναι να ψάξουμε όλοι μαζί τα όρια της κίνησης μας, να βρούμε πώς μπορούμε να αφεθούμε ώστε χωρίς προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα των κινήσεων μας, να βελτιώσουμε την στάση μας και να καταλάβουμε ότι κάθε ημέρα είναι μια καινούρια ευκαιρία για την προσωπική μας εξέλιξη.

Πρακτικές λεπτομέρειες για το σεμινάριό μας:

Καταρχήν το κλίμα θα είναι χαλαρό, φιλικό και γεμάτο αγάπη και δεκτικότητα από όλους μας για όλους!

Τί θα κάνουμε:

Θα ανταλλάξουμε μια συνεδρία Τάλμι σε ζευγάρια για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι να έρθουν και στα δύο τρίωρα ώστε όλοι να δώσετε και να λάβετε από μια συνεδρία :)

Επίσης, θα υπάρχει feedback session/ανοιχτή συζήτηση κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας:

- Καλή διάθεση, όρεξη, συγκέντρωση και πολύ αγάπη! Δεν χρειάζεται να έχετε καμία σχετική εμπειρία με άλλες μορφές bodywork/θεραπειών.

- Ντυθείτε άνετα (πχ φόρμα) και ζεστά. Η συνεδρία γίνεται πάνω από τα ρούχα.

- Από 2 κουβέρτες ή ένα στρωματάκι yoga /sleeping bag για να ξαπλώσετε και μια κουβέρτα για να σκεπαστείτε. Από μια πετσέτα μπάνιου και μια προσώπου (οχι, δεν θα κάνουμε μπάνιο..!).
(Εάν θέλετε, μπορείτε να συνεννοηθείτε και να φέρετε τα παραπανώ μια φορά ανά ζευγάρι, ώστε να μην κουβαλάτε πολλά πράγματα μαζί σας.)

Εάν έρθετε σε ζευγάρι: αν δεν σας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, καλό θα ήταν να ανταλλάξετε συνεδρίες με κάποιον που δεν ξέρετε πολύ καλά...Είναι πιο challenging και πιο αποτελεσματικό ως προς την αλλαγή και την επικοινωνία :)


Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα (ζυγός αριθμός διότι θα γίνει σε ζευγάρια)

Ημερομηνίες & Ώρες:

Καμένα Βούρλα: 26 Οκτωβρίου, 10:00-13:00 & 17:00-20:00
Ιωάννινα: 29 Οκτωβρίου, 10:00-13:00 & 17:00-20:00 (Το group έχει συμπληρωθεί.)

Κόστος: Η προσφορά της συνεδρίας είναι αυστηρά εθελοντική.  Παρ'ολα αυτα θα υπάρχει donation box και μπορεί εκεί να συνεισφέρει όποιος και ΑΝ θέλει για την κάλυψη μέρους των εξόδων.

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω εμαιλ στο akitsikop@gmail.com ή στο 00491777126356 (έως 20 Οκτωβρίου) και μετά στο 00306947157282.