Ομαδικό σεμινάριο Talmi

Λοκροί στο Δάσος

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ -> Ομαδικό σεμινάριο TALMI

Επέστρεψα στην Γερμανία αφού είχα ολοκληρώσει τα 2 σεμινάρια Talmi® που έκανα στην Ελλάδα γεμάτη χαρά..

Χαρά για τους εξής λόγους:
  • Επιβεβαιώθηκε η εντύπωση μου για την ποιότητα της μεθόδου..δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τίποτα για να δεις τα οφέλη της..μονάχα να αφεθείς και ταυτόχρονα να είσαι πραγματικά “εκεί”.
  • Είδα πόσο άστοχες ήταν οι σκέψεις μου πριν το οργανώσω..”που πας να το κάνεις στα Καμένα Βούρλα?!!”, “δύσκολα έρχεται κάποιος αν δεν ξέρει τί θα πάει να κάνει”, και άλλες παρόμοιες. Oι άνθρωποι που εμφανίστηκαν υπερπήδισαν το εμπόδιο του “δεν γνωρίζω” και έκαναν ένα βήμα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε εμένα αλλά πρωταρχικά, στον ίδιο τους τον εαυτό! Έμεινα έκπληκτη από το πώς μια νοικοκυρά, η οποία δεν έχει ξαναδεί το σώμα της και την κίνηση της, από την σκοπιά στην οποίο την καθοδήγησα, μπορεί να νιώσει την ιδιαίτερη σημασία της επίγνωσης, όχι μόνο της κίνησης αλλά και του “τώρα”. Μου είπε “μετά την συνεδρία, έπιασα τον εαυτό μου να κάνει πιο αργές και πιο συνειδητές κινήσεις καθώς άνοιγα την πόρτα να βγω από το αυτοκίνητο. Ήταν σαν να μην ήθελα να χάσω αυτό που βρήκα!”
  • Κατάφεραμε να δούμε όλοι μαζί ότι παρόλο που αρχικά γεννιόμαστε ως τέλεια δημιουργήματα, κατά την πάροδο των χρόνων και με βάση τα βιώματά μας, αποκτούμε μοτίβα που περιορίζουν την κίνηση μας και την συμπεριφορά μας και επιβαρύνουν το σώμα μας με πόνο, ψυχικό και σωματικό. Ανακαλύψαμε όλοι μαζί, πώς, ακολουθώντας κάποιες βασικές αρχές κίνησης και συνδιάζωντάστες με ολοκληρωμένη αναπνοή, μπορούμε να απαλλαχθούμε από αυτόν τον περιορισμό της κίνησης, να ανακαλύψουμε, ο καθένας για τον εαυτό του, νέα όρια κίνησης και ως φυσικό αποτέλεσμα να απαλλαχθούμε από πιθανούς πόνους και να νίωσουμε και πάλι ελεύθεροι, σαν παιδιά!

Άκουσα τα εξής λόγια από τα μέλη των ομάδων, άνδρες και γυναίκες ηλικιών 20 έως 65 χρόνων:

“Νιώθω όλο μου το κορμί ξεκούραστο..επιτέλους!” (γυναίκα 60 χρ., νοικοκυρά)

“Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, κατάφερα να αγνοήσω μια κακή σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό. Είπα “όχι τώρα!” Αυτό δεν το είχα καταφέρει μέχρι τώρα..”

“Για μένα το να πονάω είχε γίνει πλέον συνήθεια. Τώρα δεν ξέρω που έχει πάει αυτός ο πόνος!”

“Νιώθω ότι αυτός δεν είμαι εγώ, ότι υπάρχει κάποιος άλλος μέσα στο σώμα μου. Είναι περίεργο!”
“Παρόλο που έκανα την συνεδρία σε κάποιον άλλον για τις τελευταίες 2 ώρες, ένιωθα σαν να την έκαναν σε εμένα! ”
“Είναι περίεργο! Νιώθω πάρα πολύ χαλαρωμένη αλλά γεμάτη ενέργεια! Μου έρχεται να πάω να τρέξω γύρω από την λίμνη 2 φορές!” (Γιάννενα) 


Δεν φτάνουν λοιπόν οι παραπάνω λόγοι για να είμαι χαρούμενη?!!

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για την σπουδαία δουλειά που κάνατε!

Αναστασία 
www.kokorote.com